Ontmoet Visio cliënten

Dit is Robert

“Ik heb lang op de kermis gewerkt. Dat deed ik heel graag maar nu ik blind ben gaat dat niet meer. Nu werk ik hier op verschillende plekken bij Visio.”

De pottenbakkerij is mijn favoriete plek. Het is er heel gezellig. Ik heb potten gemaakt met teksten erop. Ik vind het leuk om met klei bezig te zijn. Je kunt er alles mee maken.

Dit is Linda

“Ik werk in de weverij, de pottenbakkerij en zit in de redactie van de digitale krant (DigiEKrant). In de pottenbakkerij maak ik het liefst dieren. In de weverij maak ik graag tassen. Ik mag zelf de kleuren kiezen.

De DigiEKrant maken vind ik interessant omdat we over allerlei onderwerpen praten. Iedere krant heeft een ander thema, deze gaat over vrijheid."

Dit is Stien

“Ik ben heel creatief. Ik teken en schilder heel graag. Iedereen vind mijn schilderijen mooi. Ik teken vaak huizen. En ik maak de tekeningen voor de DigiEKrant.

Maar ik maak ook tassen op de weverij. En ik doe aan sport. Sport is leuk. En de begeleiding is leuk."

Dit is Corrie

"Ik kwam in het Kalishuis in 1997 wonen en werken. Ik heb eerst andere afdelingen gehad. Snoep inpakken, pottenbakkerij, weverij, stoelen matten. Klein en zelfstandig.

Zo langzamerhand is het kaarsen geworden. Ik vind het leuk, het blijft een fijne bezigheid. Kaarsen komen met Pasen en kerst zo mooi weer terug. Eigenlijk altijd zoals de zomer buiten-kaarsen."

Dit is Bert

“Ik werk hier al jaren. Ik heb verschillende afdelingen geprobeerd. De tuin, de pottenbakkerij en de inpak. Maar hout vind ik het fijnste om mee te werken.

Het zagen en schuren trekt mij aan. De geur die je ruikt als je gaat zagen, daar geniet ik van. En ik vind het leuk om bezig te zijn. Ik vind het fijn om onder de mensen te zijn. Ik vindt het fijn werken met de werkbegeleiding en de collega’s."

Dit is Tonnie

"Eerst werkte ik in de keuken en bij de houtgroep. Maar ik moest kiezen. Ik werk nu in de houtgroep. De een doet er timmeren, de ander doet de afwerking.

Schuren met het elektrische schuurmachine is het leukst. Je hebt er spierballen voor nodig. Voor alle grote machines heb je eigenlijk wel spierballen nodig. En dan ook met grote stukken hout. Ik vind het leuk."